Mâncarea, de la plăcere la sănătate

Mâncarea poate deveni hrană și medicament. De la această convingere a lui Hipocrate s-a născut afacerea Ancăi Alungulesei. În urmă cu câțiva ani, ea a descoperit alimentația raw vegan. Ideea de alimentație crudă a venit în momentul în care s-a lovit de probleme de sănătate în familie. A început să se documenteze și a realizat că dacă pastilele nu te tratează, singura șansă ar fi mâncarea.

Până să facă un business bazat pe alimentația sănătoasă, Anca a lucrat în mai multe domenii, inclusiv ca învățătoare, încă de când avea 19 ani.

Convinsă că alimentația sănătoasă poate aduce multe beneficii, ea a decis în urmă cu trei ani să deschidă o cofetărie raw vegan. A renunțat la jobul pe care îl avea într-o multinațională și s-a dedicat afacerii, cu ajutorul soțului și al surorii ei.

Investiția inițială a fost de aproape 50 de mii de euro, iar acum a ajuns la 100 de mii de euro cifră de afaceri. Recunoaște că la început lumea era mai reticentă, pentru că nu înțelegea cum pot ieși preparate gustoase fără lapte, ouă, zahăr, făină, și fără foc.

Anca are acum 39 de ani și recunoaște că a învățat în timp să își schimbe stilul alimentar. Bea zilnic măcar un smoothie și a publicat o carte despre beneficiile sucurilor naturale. Pentru a se perfecționa, ea a urmat un master de nutriție și bucătărie raw vegan în Spania, iar acum predă cursuri prin care oamenii pot descoperi hrana crudă. Ea îi ajută cu rețete, dar și programe de detoxifiere și energizare. În plus, a îmbogățit meniul oferit clienților, adăugând alimente sărate.

Anca spune că mulți români nu se gândesc dacă ceea ce pun în farfurie este sănătos. Pentru că este convinsă că mâncarea poate face diferența în felul în care ne simțim, Anca își sfătuiește cursanții să nu își impună restricții alimentare bruște, ci să facă o trecere cât mai lentă și confortabilă spre o alimentație sănătoasă.

Cu zâmbetul pe buze și încrezătoare în ceea ce-i poate oferi aici viitorul, Anca spune că deși a avut ocazia, nici prin cap nu i-a trecut să plece din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =