Mâncarea rămasă după petrecerile din seara Oscarurilor a ajuns la persoane nevoiașe

Delicatesele culinare gătite de chef-i celebri și servite la petrecerile din seara Oscarurilor pentru celebritățile de la Hollywood ajung în mare parte la persoanele nevoiașe prin intermediul organizațiilor caritabile, relatează vineri The Telegraph în ediția sa online.

La multe dintre petrecerile la care participă crema Hollywood-ului, după cea mai importantă noapte din sezonul premiilor cinematografice, platourile sunt pline cu delicatese culinare care l-ar face să poftească și pe cel mai mare gurmand, scrie The Telegraph. Însă cu dietele exigente pe care le urmează mulți actori de la Hollywood, mare parte din mâncare rămâne neatinsă.

Însă nu este nicidecum vorba de risipă alimentară, scrie cotidianul britanic. Delicatesele culinare, de multe ori preparate de chef-i foarte cunoscuți precum Wolfgang Puck, ajung în cele din urmă la cei care au cea mai mare nevoie de hrană.

“Wolfgang lucrează cu organizații caritabile ca LA Specialty și Chefs to End Hunger de șase ani”, a declarat șeful chef-ilor de la Oscaruri, Jackie Kelly, pentru Salon. “În jur de ora 11.00 noaptea (în ziua decernării Oscarurilor), când vedem că începe să se liniștească atmosfera și celebritățile pleacă, ne uităm ce a rămas. De obicei rămân preparatele din carne, pentru că oamenii iau numai o îmbucătură, plăcintă de pui și paste”, a adăugat el.

Mâncarea este apoi împachetată și distribuită în zone din Los Angeles, Arizona și Nevada, iar de ea beneficiază oamenii din adăposturi sau cei ajutați de asociații caritabile. “Chefs to End Hunger” distribuie alimente pe întreaga durată a anului, dar meniurile elegante din sezonul premiilor fac să se acumuleze donații alimentare din abundență, potrivit The Telegraph.

Ceremonia din acest an a fost una dedicată special evitării risipei, după ce actrița Freida Pinto, din “Slumdog Millionaire”, a realizat un parteneriat cu o companie care produce o tehnologie de recuperare a alimentelor pentru a distribui mâncarea rămasă celor nevoiași.

Printre organizațiile care au beneficiat de donațiile alimentare s-au numărat în acest an Los Angeles Mission și Los Angeles LGBT Center. “Nu risipa este strălucitoare, ci hrănirea oamenilor”, a scris actrița pe contul său de Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 9