Mâncărurile chinezești la pachet necesită avertizări privind conținutul

Action on Salt said there is urgent need to reduce salt content in popular takeaways and ready meals

Action on Salt spune că 58% din mâncarea orientală conține mai mult de trei grame de sodiu per porție, deci mai mult decât jumătate din toleranța zilnică pentru adulți. Avertizările privind consumul de sare ar trebui să fie obligatorii pentru mâncărurile chinezești la pachet și cele semi-preparate, spun nutriționiștii.

Action on Salt spune că există o nevoie urgentă de a reduce conținutul de sare în mesele populare gata preparate și în cele luate la pachet. Comentariile vin ca urmare a descoperirii faptului că unele feluri de mâncare luate la pachet conțin peste jumătate din toleranța zilnică la sare pentru adulți, în doar o porție. Grupul de campanie a realizat o analiză asupra mâncărurilor preparate de șase restaurante chinezești, care a arătat că 97% dintre acestea conțin 2 grame de sare sau chiar mai mult, într-o singură porție.

Iar 58% dintre mâncăruri au avut un conținut de peste 3 grame de sare per porție, ceea ce reprezintă jumătate din aportul zilnic maxim pentru un adult. Se spune că dacă se adaugă feluri de mâncare suplimentare la o masă atunci adulții respectivi vor depăși pragul de 6 grame de sare la o singură masă. Action on Salt a analizat de asemenea conținutul de sare al mâncărurilor chinezești din supermarketuri populare și a descoperit că unele feluri de mâncare conțin peste 4 grame per porție.

Dintre cele 141 de feluri de mâncare gata preparate ce au fost analizate, 43% au fost considerate ca având un conținut prea ridicat de sare și ar trebui să primească din acest motiv o etichetă roșie de avertizare, la vedere. Graham MacGregor, profesor de medicină cardiovasculară la Universitatea Queen Mary din Londra și director al grupului Action on Salt, a declarat că sarea este criminalul uitat al umanității, pentru că sporește tensiunea vasculară, conducând la zeci de mii de infarcturi sau atacuri vasculare cerebrale în fiecare an.

https://www.independent.co.uk/news/health/chinese-takeaways-salt-content-warning-compulsory-action-nutrition-food-a8252926.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 24