Mannheim este cel mai nesigur aeroport din Germania

08dbc2b529a90dde38e5d717ddb66023

În Germania în general toate aeroporturile sunt considerate sigure, reiese din evaluările sindicatului “Cockpit” pentru piloți. Dar există totuși diferențe semnificative. Spre exemplu la Mannheim pista de aterizare ar putea fi mai bine construită, spun majoritatea piloților. Compania care o administrează nu este de acord.

Chiar și aeroporturile de la Memmingen sau Heringsdorf au potențial semnificativ de îmbunătățire. Ele respectă însă cerințele minime ale ICAO și sunt astfel suficient de sigure pentru zboruri comerciale regulate.

Cea mai mare notă (1,6) a fost primită din nou de aeroportul Leipzig-Halle, în fața unor nume grele precum Frankfurt, München, Stuttgart, Berlin-Schönefeld, Erfurt și Bremen, care au primit toate nota 1,7 (punctaj mai mic = notă mai mare).

Compania care operează aeroportul de la Mannheim a criticat faptul că, clasamentul ia în considerare doar aspecte ale construcției pistei de aterizare, nu include în evaluare criterii precum volumul de decolări sau aterizări, măsuri individuale de reducere a riscurilor sau pregătirea profesională a presonalului. Lipsa spațiilor deschise în Mannheim a fost compensată prin măsuri suplimentare și unice de siguranță, care nu pot fi întâlnite pe alte aeroporturi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mannheim-ist-der-unsicherste-Flughafen-article18712911.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 72