Mărcile de modă americane devin cazuri de criză

2015-09-09T175730Z-1062798959-GF10000199311-RTRMADP-3-MOROCCO-SURFING

Mărcile de modă americane devin cazuri de criză

Inimile surferilor și a hipsterilor bat puternic, deoarece două foste mărci de articole populare de modă sunt acum amenințate cu colapsul. Ei nu sunt singurii copii problemă a industriei americane de modă.

American Apparel și Quiksilver se luptă cu falimentul, Abercrombie & Fitch precum și Gap pierd masiv clienți: Multe mărci odată foarte populare din industria americană de modă au pierdut trendurile și au ajuns între timp pe scena volk. Pe lângă această situație se mai adaugă o serie de probleme interne.

Marca californiană pentru surferi, Quiksilver, a cerut deja insolvența. CEO-ul companiei, Pierre Agnes, a declarat că decizia pentru un astfel de pas dificil a fost luată după o analiză atentă, dar este necesară. Compania care include de asemenea mărcile Roxy Clothing și DC Shoes, înregistrează de multă vreme cifre negative și este puternic îndatorată.

Cursul acțiunilor Quiksilver a scăzut de la începutul anului cu aproape 80% și a ajuns la o valoare de 45 de cenți pe unitate. Marca ce a apărut în anul 1969 pe scena surferilor a pierdut încrederea de bază, precum au pățit și multe alte mărci din zona sporturilor de acțiune, ce au pornit de la companii mici și au ajuns mainstream. Creșterea razantă din anii de boom și achizițiile scumpe sunt acum nesustenabile. Iar acum Quiksilver va fi salvat cel mai probabil printr-o injecție de capital de 175 de milioane de dolari a investitorului financiar Oaktree Capital Management.

Cazul amintește de concurentul australian Billabong, care s-a prăbușit în anul 2012 și a fost preluat de un sonsorțiul condus de Oaktree. Quiksilver subliniază faptul că doar afacerile americane sunt afectate de insolvență și astfel comerțul de zi cu zi rămâne neafectat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Modemarken-werden-zu-Krisenfaellen-article15908626.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 35