Mărcile proprii cuceresc inimile consumatorilor

8567677-Kopie

Mărcile proprii cuceresc inimile consumatorilor

Mărcile proprii ale marilor comercianți de alimente au atât de mult succes în Germania cum nu mai au nicăieri în lume. Chiar și cumpărătorii axați pe anumite mărci profită de concurența mai ieftină.

Atacul mărcilor germane autohtone este tot mai puternic prin mărci precum Edeka, Rewe, Aldi și altele în defavoarea mărcilor clasice. După un studiu al companiei de cercetare de piață Nielsen cota de piață a mărcilor proprii precum Ja, Gut und Gunstig, sau Rewe Feine Welt din 2009 au crescut cu 2% la un total de 34%.

În comparație la nivel internațional cetățenii Republicii Federale se situează pe poziția a-4-a la cumpărarea de mărci autohntone. Sunt iubite alternativele mai avantajoase ca și preț în ciuda mărcilor de renume în țări precum Elveția, Spania sau Marea Britanie. Iar Societatea pentru Cercetare în Domeniul Consumului vede că mărcile comerciale se vor bucura de o notorietate tot mai mare. Expertul Gfk Wolfgang Adlwarth spune că trendul este pe termen lung. Chiar și în acest an importanța mărcilor autohtone va crește.

Proprile branduri au fost aproape în totalitate branduri entry-level inițial astfel încât lanțurile germane de supermarketuri și magazinele de tip discount să ofere clienților o selecție mai largă pentru consumatori. Există acum mărci private din segmentul prețurilor medii și chiar în segmentul precium, branduri proprii organice a comercianților sau ofertanților de servicii din regiune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Eigenmarken-erobern-die-Verbraucherherzen-article14380961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 43