MARE SUPARARE MARE IN CHINA DIN CAUZA SUA

china-internet

Experţii chinezi avertizează că NASA utilizaeză companiile de tehnologie din SUA pentru spionaj
Analiștii de securitate chinezi avertizează că marile companii de tehnologie din SUA, cum ar fi Google si Apple reprezintă riscuri majore de securitate cibernetică pentru utilizatorii chinezi, deoarece acestea ajută Agenția Națională de Securitate (NSA) a SUA în supravegherea în masă.

Daily, citând experți în securitate cibernetică a raportat că societățile, inclusiv Yahoo, Cisco, Microsoft si Facebook au fost solicitate de către NSA pentru a transfera informații despre utilizatorii acestora. Wan Tao, fondatorul Intelligence Defence Friends Laboratory, o instituție independentă, concentrându-se pe securitatea cibernetică în China, a declarat ca serviciile prestate de aceste companii de pe tot globul, reprezintă deja un mod major pentru SUA în colectarea de informații prin spionaj cibernetic.

În luna mai, Internet Media Research Centre,din China a emis un raport spunând că NSA face uz de companii de tehnologie mari pentru programele sale de supraveghere, inclusiv Prism, care a fost descoperit de către fostul angajat NSA,Edward Snowden . Raportul susține că NSA a cerut giganților tehnologici să colecteze informații despre utilizatori si să le predea agenției în mod regulat. Aceasta a adăugat că NSA a făcut uz de iOS și Android, cele două sisteme de operare mobile utilizate la scară largă, numite ” mina de aur ” a datelor.
În cele din urmă China a luat o serie de măsuri, ordonând companiilor de stat să taie legăturile cu consultanți americani și a avertizat că va examina companiile de tehnologie din SUA care operează în țară.

http://www.ibtimes.co.uk/nsa-using-us-tech-firms-gold-mine-data-china-security-experts-1451163

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 63