Marea Barieră de Corali nu se simte bine

imago64419922h

Marea Barieră de Corali nu se simte bine

Marea Barieră de Corali este cel mai mare recif de corali din lume și spațiu de locuit pentru aproximativ 14.000 de specii. Dar se pare că protejarea sa nu se desfășoară la fel de bine și aceasta rămâne puternic amenințată. Va ajunge oare și pe lista roșie a monumentelor naturale amenințate?

Starea Marii Bariere de Corali din nord-estul Australiei este tot mai proastă. Acest lucru a fost făcut cunoscut prin intermediul unui raport al guvernului Australian. Deosebit de îngrijorător este faptul că există puține progrese în protecția celui mai mare recif de corali din lume, spune Steven Miles, ministrul mediului a statului federal Queensland, pentru mass-media australiană.

Multe probleme sunt autohtone. Poluarea din agricultură distruge Marea Barieră de Corali. Majoritatea fermierilor nu adoptă cele mai bune metode de protecție a monumentelor naturale în cazul utilizării pesticidelor. Deșeurile ajung în recif. Asta este valabil și pentru crescătorii de vite. De cele mai multe ori aceștia folosesc abuziv terenul și contribuie la poluarea recifului.

http://www.n-tv.de/wissen/Dem-Great-Barrier-Reef-geht-es-schlecht-article15976101.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 10