Marea Britania si China semnează acorduri în valoare de peste 30 de miliarde de lire sterline

xi-jinping

Marea Britanie și China vor semna acorduri în valoare de peste 30 de miliarde de lire sterline in timpul vizitei de patru zile a președintelui Xi Jinping în Marea Britanie din această săptămână. Acordurile în sectoare precum cel de retail, industria de energie, servicii financiare și aerospațiale, sunt de așteptat să creeze un total de 3, 900 de locuri de muncă în Marea Britanie.

Vizita preşedintelui Xi este văzută ca o nouă “eră de aur” în relațiile dintre cele două țări. Aceasta este prima vizită a unui președinte chinez din ultimul deceniu, de la ultima vizită a lui Hu Jintao în Marea Britanie. Relațiile dintre cele două țări s-au răcit după ce Cameron l-a primit pe Dalai Lama, liderul spiritual tibetan.

Biroul Primului Ministru a dat câteva detalii cu privire la cele mai bune oferte de așteptat să fie semnate în cursul vizitei președintelui Xi. Prima afacere majoră discutată în prezent amplasează China în centrul unui proiect în valoare de 24.5 miliarde de lire, pentru a construi prima centrală nucleară din Marea Britanie din ultimele decenii, Hinkley Point C în sud-vestul Angliei.

Guvernul britanic a promis să ofere o garanție de infrastructură de 2 miliarde de lire pentru construirea centralei electrice. Garanția a avut ca scop încurajarea EDF să investească în fabrica din Somerset. Deși detaliile sunt sumare, AFP raportează că atât Xi, cât și Cameron urmează să viziteze Manchester, unde se așteaptă să se semneze mai multe acorduri în încercarea de a stimula proiectul guvernului, Northern Powerhouse.

http://www.ibtimes.co.uk/uk-china-sign-more-30bn-worth-deals-during-president-xi-jinpings-4-day-visit-1524766

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =