Marea Britanie are nevoie de investiţiile Chinei

Snapshot 2015-10-23 22-59-31
Ambasadorul Chinei în Marea Britanie, a declarat că “Marea Britanie are nevoie de investiții chineze”. Liu Xiaoming a vorbit pentru BBC cu o zi înainte de începerea vizitei de stat al președintelui Xi Jinping în Marea Britanie. Acesta a declarat că acordul mult asteptat pentru a se construi o nouă centrală nucleară la Hinkley Point a fost “în cele mai bune interese ale Marii Britanii și, de asemenea, în interesul parteneriatului dintre China și Marea Britanie”.

“Oameni din Marea Britanie doresc să aibă o viață mai bună, doresc să aibă energie curată”, a mai spus acesta.

În cursul zilei de duminică, directorul executiv al EDF din Franta a declarat că se așteaptă la un anunț cu privire la acordul cu investitorii chinezi pentru a construi o centrală nucleară la Hinkley Point, în Somerset, în timpul vizitei de stat.

“Dacă totul merge bine, vom fi în măsură să dăm veşti majore în zilele următoare, prima nouă centrală nucleară construită în Europa de la accidentul de la Fukushima”, a declarat Jean-Bernard Levy.

Președintele chinez poate anunța, de asemenea, o investiție planificată High Speed 2, o legătură feroviară de la Londra la Manchester. În ultima vizită în China, cancelarul, George Osborne, a invitat companiile chineze să liciteze pentru contracte pentru a construi infrastructura, cum ar fi poduri și tuneluri.

http://www.bbc.com/news/business-34566652

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 27