Marea Britanie cere discuții asupra bugetului UE

_78507113_camangertwo

Marea Britanie cere discuții asupra bugetului UE

Prim-ministrul David Cameron a cerut discuții de urgență cu miniștrii de finanțe europeni după ce s-a anunţat că Marea Britanie trebuie să contribuie cu un plus de 1,7 miliarde lire sterline la visteria UE. Cameron a întrerupt întâlnirea liderilor UE de la Bruxelles să-și exprime dezamăgirea privind anuntul în urma căruia Marea Britanie va plăti de la 1 decembrie în plus Uniunii.

Acesta este de părere ca şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso nu are cea mai mică idee depre impcatul asupra Marii Bitanii. Aceasta miscare va adăuga circa o cincime la contibuşia Uk in UE, aproape 8,6 miliarde de lire sterline.

Liderii UE au discutat problema timp de o oră vineri la Bruxelles. Întregul spectru politic în Marea Britanie a ajuns la culmea furiei, când UE a făcut anunţul, care vine cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri, UKIP încercând să ia scaunul de la conservatorii.

Proiectul de lege urmează noile calcule făcute de UE, care determină suma cu care fiecare stat membru ar trebui să contribuie, bazată pe venitul național.

http://www.bbc.com/news/uk-politics-29754168

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 37 =