Marea Britanie investighează studiul psihologic realizat de Facebook

_75984496_187265573

Autoritatea de reglementarea din Marea Britanie investighează studiul psihologic realizat de Facebook
O autoritate de reglementare din Marea Britanie investighează dacă Facebook a încălcat legile de protecție a datelor atunci când a efectuat un studiu psihologic asupra utilizatorilor, fără consimțământul acestora. Prin acest test Facebook “manipula”, fluxuri de știri pentru aproape 700.000 de utilizatori pentru a descoperi la care expresii emoționale au fost expusi.

Biroul Comisarului de Informații a (ICO) a declarat că intenționează să discute cu reprezentaţii Facebook despre acest studiu. Însă Facebook a declarat ca a luat “protectii adecvate pentru protejarea datelor oamenilor”. Sediul central european Facebook se află în Dublin.

Studiul a fost realizat în 2012, în colaborare cu Universitatea Cornell și Universitatea din California, la San Francisco, pe 689,000 de utilizatori Facebook pe o perioadă de o săptămână. Studiul a constatat ca utilizatorii care au avut mai puține relatări negative, în știrile citite au fost mai putin probabil pentru a scrie un mesaj negativ, și vice-versa. Cu toate acestea, cercetarea a fost criticată pentru ca utilizatorii Facebook nu ştiau că despre acest studiu.
http://www.bbc.com/news/technology-28102550

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 15