Marea Britanie se joacă cu acțiuni bancare

RTR3I2KU

Marea Britanie se joacă cu acțiuni bancare

Criza de la Royal Bank of Scotland este pentru statul britanic un film horror fără sfârșit. Acțiunile băncii naționalizate au fost vândute cu pierderi de miliarde pentru plătitorii de taxe. Dar guvernul nu renunță atât de ușor la instituția financiară.

Odată cu startul vânzării acțiunilor de la marea bancă britanică acoperită de criză, RBS, ministrul de finanțe britanic, George Osborne, caută să întoarcă restul mizeriei adusă de criza financiară din 2008 în centrul financiar Londra. Dar puternicul îndatorat stat britanic, care depășește cu mult criteriile de convergență de la Maastricht vrea să atragă potrivit propriilor date, 2,1 miliarde de lire.

Dar odată cu această acțiune guvernul lui David Cameron își asumă de asemenea un risc ridicat. Dacă planul nu reușește, de a impulsiona cursul acțiunilor prin intermediul acestui pas, atunci pierderile rezultate vor trebui finanțate din banii plătitorilor britanici de taxe.

Royal Bank of Scotland a fost cea mai mare acțiune de salvare ale unei bănci individuale, în perioada crizei financiare. Instituția și-a adjudecat preluarea ABN Amro, dar autoritățile concurențiale au atestat atunci instituția financiară ca fiind afectată de asemenea de probleme catastrofale de structură internă și suplimentar aceasta deținea o cotă mult prea mică de capital propriu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Grossbritannien-pokert-mit-Bank-Anteilen-article15654086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 54 =