Marea Britanie va deveni a patra cea mai mare economie din lume pană în 2030

uk-forecasted-beat-germany-japan-become-worlds-fourth-largest-economy-cebrMarea Britanie va depăși Germania și Japonia, în următoarele două decenii pentru a deveni a patra cea mai mare economie din lume, a estimat Centre for Economics and Business Research(CEBR). De asemenea, raportul CEBR a lansat un viitor clasament economic mondial.

O economie japoneză slabă, care a cazut în recesiune pentru a cincea oară în șapte ani, și îmbătrâniriea populației în Germania va împinge aceste două țări în partea de jos a clasamentului, in timp ce atat Marea Britanie, cât si India vor crește, a anuntat grupul.

Alte previziuni includ:

China, care este a doua cea mai mare economie a lumii, nu va putea să depășească SUA până 2029 din cauza încetinirii creșterii economice. Acest lucru este cu patru ani mai târziu decât previziunile anterioare ale CEBR. Până în 2030, cu excepția cazului în care vor creste, Italia și Franța nu vor face parte din primele opt, iar Coreea de Sud și Brazilia le vor lua inainte.

Până la sfârșitul anilor 2030, Japonia va cădea pe locul al șaselea, de pe locul al treilea curent.

Marea Britanie, care a depasit Franța în 2014 pentru a ocupa a cincea poziție în termeni de dolari, va fi împinsă pe locul al șaselea până în 2025 ca urmare a creșterii rapide a Indiei. Cu toate acestea, din 2025, va realiza o creștere solidă pentru a depăși Germania și Japonia. Regiunea cu cea mai rapida crestere din lume, în următorii 15 ani va fi Asia Centrală.

Regiunea cu cea mai lentă creștere din lume, în următorii 15 ani va fi Europa de Vest.

De asemenea, raportul CEBR a făcut aluzie la o economie globală diferită, care poate duce la lupte pentru putere la nivel diplomatic. Schimbarea puterii ar putea avea, de asemenea, un impact asupra G20 și G8 forumurile politice care “sunt susceptibile de a fi nevoite să schimbe apartenența lor pentru a reflecta modificarea echilibrului puterilor economice”, potrivit The Times.

http://www.ibtimes.co.uk/uk-tipped-become-worlds-fourth-largest-economy-2030s-1534942

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 70