Marea majoritate a grecilor vrea să rămână în zona euro

GREECE-FINANCE-ECONOMY-PUBLIC-DEBT-PROTEST

Marea majoritate a grecilor vrea să rămână în zona euro

Cine a observat atitudinea fără compromis a guvernului elen în negocierile lor cu țările creditoare, cu greu ar putea să creadă asta: grecii doresc cu siguranță să rămână membri ai zonei euro.

Grecia în afara zonei euro: 75,7% dintre greci nu își pot imagina așa ceva, se arată într-un sondaj de opinie al institutului de cercetare GPO efectuat în luna ianuarie a acestui an. Acum, la câteva luni după schimbarea de guvern și negocierile enervante cu reprezentanții țărilor creditoare, sondajul a fost reluat. Rezultatul este același. 75,6% a participanților actualului sondaj reprezentativ s-au declarat în favoarea rămânerii în uniunea monetară. Fix 62% s-au declarat de asemenea împotriva unui referendum pentru încheierea unui acord cu creditorii. Rezultatele au fost prezentate miercuri seara la televiziunea greacă Mega.

Șeful guvernului Alexis Tsipras nu a exclus posibilitatea organizării unui referendum, în cazul în care creditorii cre în continuare reforme dure din partea Atenei. Cea mai mare parte din populație aprobă, conform sondajului, tacticile de negociere ale guvernului de stânga-dreapta, dar aprobarea scade. La începutul lunii februarie 90,3% dintre respondenți îl catalogau pozitiv pe Tsipras, iar acum procentul de feeback pozitiv pentru tacticile sale au scăzut la 58,3%.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/grosse-mehrheit-der-griechen-fuer-verbleib-in-der-eurozone-a-1031508.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 40