MARELE GARD UNGURESC rezolva problema seculara a pretentiilor teritoriale maghiare

gard-Ungaria-Romania

Ungaria avertizează că poate securiza rapid frontiera cu România pentru blocarea imigranţilor si asa, dupa parerea multor cititori IVOLINE, mai glumeti, prin constructia gardului se va sti clar pana unde se intinde Ungaria, adica in veci nu vor mai  motiv de pretentii teritoriale. Sa ‘multumim” imigrantilor pentru rezolvarea unei probleme seculare a ungurilor? Vedeti panfletul adecvat, aici,  la zambetul zilei!

In contextul serios al problemei, autorităţile din Ungaria monitorizează cu atenţie frontiera cu România şi sunt pregătite să adopte urgent măsuri pentru blocarea imigraţiei masive, anunţă Zsolt Halmosi, director adjunct al Poliţiei ungare, citat de MTI.
“Continuăm să monitorizăm cu atenţie toate rutele alternative de tranzit al imigranţilor şi suntem pregătiţi să blocăm orice tentativă de trecere ilegală a frontierei dintre România şi Ungaria”, a afirmat Halmosi.

Zsolt Halmosi, director adjunct al Poliţiei naţioinale ungare, şi Tibor Benko, şeful Statului Major al armatei ungare, au vizitat luni segmente ale frontierei dintre Ungaria şi Serbia. Ungaria a construit din 2015 gard metalic pe toată lungimea frontierei cu Serbia, pentru a bloca trecerea imigranţilor extracomunitari. Peste 1.000 de agenţi de poliţie şi militari monitorizează frontiera cu Serbia, în 2016 fiind arestaţi 5.589 de imigranţi clandestini.

 

CITESTE  SI:

Ungaria dispusă să renunţe la Ardeal dacă le permitem construirea Canalului Balaton-Marea Neagră-:)

 

Guvernul Ungariei are ca prioritate consolidarea securităţii de-a lungul frontierei cu România şi măsuri suplimentare pe graniţele cu Serbia şi Croaţia, pentru oprirea imigranţilor, afirma, la începutul lunii martie, Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

În ultimele luni, Guvernul Ungariei a semnalat de mai multe ori că va construi gard metalic de-a lungul frontierei cu România, pentru oprirea imigraţiei. “Migraţia va reîncepe din primăvară şi probabil că vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru şi pentru a construi gard la frontiera cu România. Anul 2016 va fi unul greu în materie de imigraţie ilegală. Suntem supuşi presiunilor şi securitatea ţării este ameninţată”, declara Janos Lazar în februarie.

ungaria-romania-680x365

 

În contextul valului de imigranţi extracomunitari, Ungaria a construit deja garduri metalice la frontierele cu Serbia şi cu Croaţia, semnalând de mai multe ori că ar putea lua măsuri similare pe segmente ale graniţei cu România. Autorităţile ungare au anunţat în septembrie 2015 intenţia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu România, în contextul în care imigranţii s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la graniţa ungaro-sârbă. Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara pe 15 septembrie că “gardul ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/România şi să continue pe o distanţă rezonabilă dacă presiunea migraţiei se mută spre România”.

Gardul construit de Ungaria de-a lungul graniţei sârbe se termină în zona localităţii ungare Kübekháza, situată la frontiera cu Serbia şi cu România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 12