Marile bănci americane încasează miliarde

dbaa3ed75ecdd44d0971d0369cb4c0c7

Cele trei mari bănci americane și-au prezentat recent cifrele trimestriale. În ciuda scandalului din jurul conturilor fantomă, Wells Fargo a încasat miliarde din vânzarea serviciilor sale, iar Citigroup a depășit așteptările analiștilor. Câștigător al cursei profitabilității este însă JP Morgan.

Marile bănci americane JP Morgan, Citigroup și Wells Fargo au avut în trimestrul trei cifre surprinzător de pozitive. La începutul perioadei pentru bilanțul trimestrial toate cele trei instituții financiare au înregistrat profituri de miliarde, care s-au situat peste așteptările de pe piață. Pe burse cifrele au fost foarte bine primite, acțiunile băncilor au înregistrat majorări de curs în comerțul american.

JP Morgan este o surpriză pozitivă, spune un broker. Atât comerțul cu obligațiuni precum și investment bankingul au livrat cifre surprinzătoare. Liderul de pe piața americană a marcat cel mai mare profit trimestrial, de 6,3 miliarde de dolari.

Rezultatul a fost cu toate acestea cu opt procente sub rezultatul aceleiași perioade din anul precedent, care a fost însă influențat de un efect fiscal pozitiv în valoare de 2,2 miliarde de dolari. Veniturile totale au crescut cu 8,4% la 25,5 miliarde de dolari. Directorul executiv Jamie Dimon a explicat faptul că investment bankingul și-a trăit cel mai puternic trimestru de vară mulțumită unui comerț solid cu obligațiuni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Grossbanken-scheffeln-Milliarden-article18861791.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 2