Marile bănci pornesc atacul asupra Bloomberg

RTXZLA1Până acum scena bursieră era de neconceput fără terminalele comerciale ale serviciului financiar Bloomberg. Dar acum tot mai multe stații sunt ținta criticilor băncilor majore. Iar acum acestea încearcă să se revolte împotriva costisitorului sistem printr-un așa-numit “Bloomberg Killer”.

Fără acesta, nimic nu merge cum trebuie în lumea bursieră. Terminalele serviciului financiar Bloomberg sunt omniprezente în sălile de tranzacționare ale marilor bănci. Sistemul oferă non-stop profesioniștilor grafice cu cursul, acțiuni, materii prime, obligațiuni, fiecare nișă oricât de mică este identificată de serviciu și livrează de asemenea câteva funcții de analiză.

Dar la fel de răspândite ca și terminalele sunt de asemenea și criticile. O stație de lucru dotată de regulă cu două până la șase monitoare și o tastatură proprie este livrată clientului cu o taxă de utilizare anuală de cel puțin 20.000 de dolari, fiind considerată în mod evident o taxă foarte ridică. De asemenea, interfața utilizatorului este orice altceva decât simplă și plăcută la vedere, iar funcția de căutare dificil de utilizat.

Până în prezent pentru Bloomberg nu a existat nici un fel de concurență, terminalele serviciului financiar fiind utilizate de peste 325.000 de brokeri profesioniști. Un motiv important pentru popularitatea terminalelor este funcția de chat, pe care brokerii o pot folosi pentru a se păstra la curent cu zvonuri prinvind preluările, evoluțiile de pe piață sau pariuri profitabile.

Pentru a se face independente de furnizori precum Bloomberg, un consorțiu de mari actori de pe Wall Street au dezvoltat un sistem propriu de mesagerie, care costă doar 15 dolari pe lună. Start-up-ul se numește Symphony – investitor principal fiind Goldman Sachs. Iar printre parteneri se numără nume grele de pe scena internațională, precum Deutsche Bank sau UBS.

Symphony, care este deja comercializat în SUA drept “Bloomberg Killer”, a fost format în anul 2012 de francezul David Gurlé, un fost angajat al Microsoft și al firmei Perzo, fondată de rivalul Bloomberg, Thomson Reuters. Potrivit mass-mediei americane, Goldman Sachs ar trebui să preia Perzo pentru suma de 40-50 de milioane de dolari și apoi să invite alte firme financiare pentru a lua parte la proiect.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Grossbanken-starten-Attacke-auf-Bloomberg-article15980276.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1