Marile berării vor să fuzioneze

Hasseroeder-Beck-s-und-Budweiser-Womoeglich-kommen-diese-Biere-bald-aus-einem-Haus

Cei mai mari jucători din domeniu, AB-Inbev și SABMiller, discută zilele acestea despre o fuziune. Prin acest lucru ei construiesc o concurență mai puternică împotriva micilor furnizori. Tranzacția mai trebuie să treacă însă printr-un proces de aprobare al autorităților antitrust.

Planurile pentru cea mai mare preluare de pe piața de bere sunt deja pe masă, însă autoritățile anticartel s-au sesizat. Aceștia trebuie să decidă dacă mega-tranzacția poate afecta concurența de pe piață. Liderul de piață, de origine belgiano-americană, Anheuser-Busch Inbev (AB Inbev), vrea să cumpere rivalul britanico-sudafrican, SABMiller.

În următoarele săptămâni concernele se așteaptă să primească o primă declarație din partea autorităților Uniunii Europene și a altor autorități de acest gen din lume. Aproape fiecare a treia bere vândută oriunde în lume aparține viitorului joint-venture format din numărul doi și numărul trei de pe piața mondială de bere. Acesta ar produce peste 650 de milioane de hectolitri de bere annual și ar avea o cifră de afaceri de 64 de miliarde de dolari.

În comparație, cel mai mare grup producăt de bere de origine germană, grupul Radeberg, a atins anul trecut un nivel total al producției de 13 mil hectolitri, inclusiv apele Selters. Directorul AB-Inbev, Carlos Brito, speră ca această preluare în valoare de aproximativ 91 de miliarde de euro să se concretizeze.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fuehrende-Bierkonzerne-wollen-fusionieren-article17736256.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2