Marile ierbivore de pe Pământ vor muri

imago58387598h

Marile ierbivore de pe Pământ vor muri

Marilor ierbivore de pe Pământ nu le merge bine. Ele sunt amenințate de braconaj, distrugerea habitatelor lor și dispariția alimentelor de bază. Multe specii ar putea dispărea în următoarele câteva decenii de pe Pământ, având consecințe pe termen lung.

O echipă internațională de cercetare atrage atenția asupra imaginii de ansamblu în revista “Science Advances” asupra amenințării celor mai mari ierbivoare din lume și astfel dorește să scoată în evidență consecințele ecologice și sociale pe care o astfel de situație le-ar putea avea.

La nivel mondial există 74 de tipuri de ierbivore cu o greutate corporală de peste 100 de kilograme, scrie omul de știință William Ripple de la Oregon State University in Corvallis (statul american Oregon). Acestea aparțin la unsprezece grupe de animale, printre care elefanți, rinoceri, hipopotami, bovine, țapine și cerbi. 44 de tipuri sunt potrivit Uniunii Internaționale pentru Protejarea Naturii deja amenințate cu dispariția.

Înainte de toate, vânătoarea este potrivnică animalelor. Oamenii le vânează pentru carne, dar și pentru anumite părți ale corpului mult râvnite. Atât vânătoarea pentru fildeș ajută considerabil la atingerea acestei situații, astfel că numărul elefanților de pădure (Loxodonta africana cyclotis) a scăzut în Africa Centrală între 2002 și 2011 cu 62%, potrivit studiului.

Și în timp ce în Africa de Sud în anul 2007 13 rinoceri au căzut victime, în anul 2013 numărul lor a fost de peste 1000. Capturile au fost sărbătorite prin prețurile mari care se cer pentru coarnele animalelor. Acestea valorează mai mult decât greutatea lor în aur, diamante sau cocaină, scriu oamenii de știință.

http://www.n-tv.de/wissen/Grosse-Pflanzenfresser-sterben-aus-article15026551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 87