Marine Le Pen “va dărâma” UE dacă va fi aleasă

Fostul lider al partidului eurosceptic UKIP din Marea Britanie, Nigel Farage, mare artizan al Brexitului, și-a exprimat satisfacția pentru posibilitatea ca Marine Le Pen să câștige alegerile prezidențiale din Franța, caz în care aceasta ar putea “dărâma” procesul european, transmite AFP.

“Dacă sunteți aleasă, veți putea dărâma tot ce a lucrat clasa politică europeană după Tratatul de la Roma din 1957”, a declarat la postul de radio LBC Nigel Farage adresându-se candidatei Frontului Național.

“Proiectul european nu poate supraviețui fără Franța”, a apreciat el.

Anterior, Marine Le Pen a declarat că britanicii, votând pentru Brexit, le-au arătat francezilor calea de urmat.

“Vă mulțumim pentru că ne-ați arătat ieșirea din această uriașă închisoare pe care o reprezintă astăzi Uniunea Europeană”, a spus ea.

Pe de altă parte, Nigel Farage a afirmat că francezii care locuiesc în Marea Brtianie sunt “refugiați”.

“Sunt 300.000 de francezi care trăiesc la Londra (în realitate, pe întreg teritoriul Marii Britanii, n.r.), îi numesc refugiați. Mare parte dintre ei sunt persoane care au reușit foarte bine. (…) Au venit la Londra pentru că acolo nu le este teamă că vor fi supraimpozitați”, a subliniat el.

Ca răspuns, Marine Le Pen s-a declarat “convinsă” că unii francezi vor reveni în țară dacă ea va fi aleasă președinte în mai.

Potrivit unui sondaj difuzat miercuri, candidata Frontului Național ar obține 26,5% din voturi la primul tur al prezidențialelor, urmată la mică distanță de candidatul formațiunii EnMarche!, Emmanuel Macron.

În turul al doilea, acesta ar învinge-o însă pe Marine Le Pen cu 61,5% din voturi, față de 38,5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =