Mario Draghi caută să calmeze temerile legate de băncile europene

_88281554_031473590-1

Şeful Băncii Centrale Europene Mario Draghi a încercat să calmeze temerile legate de starea de sănătate a băncilor europene, după o “cădere bruscă”, a prețurilor acțiunilor. Acţiunile bancare europene au pierdut aproape un sfert din valoarea lor de la începutul anului. Cu toate acestea, Draghi a declarat că băncile sunt acum mai bine protejate de un colaps decât înainte de criza financiară.

Băncile individuale și sistemul financiar în ansamblu sunt mai rezistente, a spus acesta membrilor Parlamentului European. Comentariile sale vin după o scădere a actiunilor marilor bănci europene, de săptămâna trecută, inclusiv Deutsche Bank și Societe Generale. Vorbind în Parlamentul European, Draghi a mai spus că BCE este “gata să îşi facă partea”, pentru a consolida mai larg economia zonei euro: “Noi nu vom ezita să acționăm.”

Acesta a făcut aluzie la mai multă stimulare monetară luna viitoare în timp ce zona euro se lupta cu investiții slabe, creșterea lentă a producţiei, riscurile geopolitice și incertitudinea sporită cu privire la starea de sănătate a economiei mondiale. Euro a scazut cu aproape 1% în raport cu dolarul american în urma observaţiilor lui Draghi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 83