Mario Draghi duce SAP pe noi culmi

60219060

Mario Draghi duce SAP pe noi culmi

Gigantul european al software-ului, SAP, crește semnificativ în al doilea trimestru al anului mulțumită soluțiilor Cloud. Dar cu toate acestea mulțumită unui euro slab rezultatul a fost umflat semnificativ. Asta ascunde apoi parțial scăderea profitului.

Cu politica lor monetară Banca Centrală Europeană vrea să sprijine economia generală din zona euro. Cu mai multe intervenții verbale și nu în ultimul rând programul lor de cumpărare acțiuni, șeful BCE, Mario Draghi pune presiune pe euro și fac ca exporturile să fie mai ieftine față de dolar. Urmările se văd printre altele în cifrele raportate de cel mai mare grup de software din Europa, Sap.

În al doilea trimestru al anului compania membră a DAX a înregistrat un rezultat cu o cincime mai mare datorită noilor sale afaceri cu modele pe bază de abonament. În total veniturile s-au însumat la 4,97 miliarde de euro, precum a anunțat compania în Waldorf. Fără ajutorul efectelor monetare plusul se ridică la abia opt procente.

În afacerile Cloud cu software de închiriat SAP a putut, mulțumită preluărilor de anul trecut, să înregistreze un rezultat aproape dublu față de anul trecut. Iar afacerile cu închiriere de software ce oferă un potențial substanțial pentru viitor au rezultat 555 milioane de euro. Dar afacerile mult mai importante cu software pe bază de licențe tradiționale au crescut în comparație cu doar trei procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mario-Draghi-schiebt-SAP-in-die-Hoehe-article15559216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 81