Mark Zuckerberg face bine pentru el și pentru alții

facebook-gruender-mark-zuckerberg

Mark Zuckerberg face bine pentru el și pentru alții
Miliardarul internetului Mark Zuckerberg cumpără terenuri în Hawaii pentru suma de 100 de milioane de dolari. În plus, el donează 25 de milioane de dolari pentru lupta împotriva Ebola.

În aceste zile Mark Zuckerberg este foarte generos, cheltuind banii săi în scopuri caritabile, dar și pentru extravaganțe personale. Cofondatorul și CEO-ul rețelei sociale Facebook a anunțat că împreună cu soția sa Priscilla va dona 25 de milioane de dolari pentru lupta împotriva Ebola. Aproape simultan Zuckerberg a cumpărat cu 100 de milioane de dolari parcele de teren cu o suprafață totală de aproape trei kilometri pătrați pe insula hawaiiană Kauai.

Revista Forbes a raportat faptul că Zuckerberg, în vârstă de 30 de ani vrea să facă astfel un refugiu personal pentru el și pentru familia sa. Hawaii este aparent o adresă populară pentru mulți miliardari americani. Larry Ellison, fodnatorul grupului software Oracle a cumpărat aproape toată insula hawaiiană Lanai în urmă cu doi ani de zile. Se presupune că acesta a plătit pentru ea 300 de milioane de dolari.

Zuckerberg este în prezent cotat pe Bloomberg Billionaires Index cu 32,6 miliarde de dolari în active. Donația pentru lupta împotriva Ebola a fost acordată de șeful Facebook unei filiale FDA pentru controlul bolilor. Zuckerberg a scris pe profilul său de Facebook că donarea va ajuta la prevenirea Ebola și răspândirea acesteia, pentru a stopa criza globală din domeniul sănătății. Șeful Facebook a mai efectuat un număr important de donații.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/facebook-gruender-mark-zuckerberg-spendet-fuer-ebola-13210504.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =