Mark Zuckerberg va efectua un tur al SUA pentru analizarea impactului globalizării şi dezvoltării IT

103725159-rtx13qix-1910x1000

Mark Zuckerberg, fondatorul, directorul şi preşedintele companiei Facebook, va efectua în 2017 un tur al Statele Unite, în contextul victoriei lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial, pentru a analiza modul în care societatea a fost divizată de efectele globalizării şi tehnologiei informaţionale.

Mark Zuckerberg, preşedintele celei mai mari reţele de socializare online din lume, a asumat la nivel personal provocarea de a vizita oameni din fiecare stat american până la sfârşitul anului 2017, pentru a observa cum trăiesc, muncesc şi a vedea modul de gândire privind viitorul, relatează cotidianul Financial Times.

Într-o postare pe Facebook, Mark Zuckerberg afirmă că, după “un an tumultuos”, se pare că “suntem într-un moment de răscruce al istoriei”. Zuckerberg şi-a îndemnat cititorii să îl ajute să “găsească o modalitate pentru schimbarea jocului, astfel încât să funcţioneze pentru toată lumea”.

“În ultimele decenii, tehnologia şi globalizarea ne-au făcut mai productivi şi mai conectaţi. Acest lucru a creat multe beneficii, dar, pentru mulţi oameni, a făcut viaţa mai problematică. Acest lucru a generat cel mai mare sentiment al diviziunii pe care eu l-am simţit vreodată”, a subliniat preşedintele Facebook, citat de FT.

Compania Facebook a fost criticată în cursul campaniei electorale din Statele Unite pentru eforturile insuficiente de a limita transmiterea ştirilor false, de genul celei în care se anunţa că Papa Francisc l-ar susţine pe Donald Trump, un material publicistic care a fost vizualizat de mult mai mulţi oameni decât informaţii reale. De asemenea, reţeaua Facebook a fost criticată pentru activarea unor filtre care favorizau vizionarea de către utilizatori doar a postărilor conforme cu propiile opinii.

Zona Silicon Valley a fost afectată de alegerea lui Donald Trump, mulţi preşedinţi liberali ai companiilor IT fiind deranjaţi de ideile expuse de politicianul republican. Însă, cu ocazia unei reuniuni, preşedintele-ales al SUA le-a oferit asigurări directorilor companiilor din domeniul tehnologiei informaţionale (IT) că vrea să susţină eforturile lor de inovare. Peter Thiel, un membru al Consiliului de administraţie al Facebook, face parte din echipa de tranziţie a lui Donald Trump, iar Elon Musk, de la Tesla şi SpaceX, precum şi Travis Kalanick, de la Uber, sunt consilieri ai viitorului preşedinte american.

Mark Zuckerberg nu şi-a declarat opţiunile politice, dar, în aprilie 2016, critica politicienii care, în loc să dărâme ziduri, vor să le construiască. În campanie, Donald Trump a promis că va construi un zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Zuckerberg va efectua, în 2017, o serie de vizite în state americane, inclusiv deplasări cu maşina, alături de soţia sa, Priscilla Chan. Vor opri în oraşe mici şi la universităţi, precum şi la filialele regionale Facebook.

“În ultima perioadă, am călătorit în întreaga lume, vizitând numeroase oraşe, acum abia aştept să explorez mai mult ţara noastră şi să întâlnesc mai mulţi oameni de aici”, a spus Zuckerberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2