Maroc deschide o centrală solară imensă

AP-743077364765

Nici o țară arabă nu importă mai mult curent electric decât Maroc. Dar acest lucru trebuie să se schimbe. La marginea deșertului Sahara se deschide prima secțiune a unei instalații solare gigant, care ar trebui să devină cândva cea mai mare din lume.

În Maroc a fost deschisă cu mare sărbătoare o centrală solară imensă. Regele Mohammed al VI-lea a inaugurat primul parc solar al țării, Noor 1, la marginea deșertului Sahara. Noor 1 are o capacitate de 160 de megawați și ar trebui să permită țării, potrivit spuselor ministerului energiei, să își reducă emisiile de dioxid de carbon cu 240.000 de tone pe an.

Este vorba despre prima fază a construcției unui parc solar, care la sfârșit va fi cel mai mare din lume. Facilitățile viitoare Noor 2 și Noor 3 ar trebui să fie finalizate în 2016 și 2017, potrivit planurilor existente. Iar pentru Noor 4 încă se organizează licitații.

După finalizare, sistemul complet va acoperi o suprafață de 30 de kilometri pătrați și va avea o capacitate de 500 de megawați. Astfel că până în anul 2018 vor fi asigurate cu energie electrică peste un milion de gospodării. Noor va fi construit la fix 20 de kilometri de centrul orașului Ouarzazate, în centrul Marocului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Marokko-eroeffnet-riesige-Solaranlage-article16932126.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =