Marte ar putea da naștere la noi oameni

tumblr-nugpezT5hl1ug5hjio1-1280Colonizarea planetei Marte pare doar o chestiune de timp. Dar ce efecte are gravitația redusă asupra corpului uman? Cercetătorii cred că schimbările vor fi vizibile, ceea ce va face imposibilă întoarcerea pe Pământ.

Dacă ne gândim la călătoria pe planeta Marte, oamenii visează deja la o colonizare a Planetei Roșii. În cazul acestor viziuni puțini sunt cei care se gândesc la problemele reale ale locuirii pe o planetă străină și efectele pe care aceasta le-ar avea asupra corpului uman. Pentru că Marte este foarte similară cu Pământul din multe puncte de vedere. Acolo există cicluri de zi-noapte, vreme schimbătoare și anotimpuri. Dar există și o diferență majoră: gravitația pe Marte este doar 38% din cea de pe planeta noastră natală. Iar asta i-ar putea influența permanent pe oamenii care ar trăi acolo.

Călătoria spre Marte ia forme tot mai concrete. NASA caută deja după locuri propice pentru așezări. În același timp există inițiative private precum “Mars One”, prin care oamenii vor fi trimiși pe planeta vecină într-o călătorie fără posibilitate de întoarcere. Acest lucru va face inevitabilă colonizarea pe parcursul mai multor generații. Dar ce se va întâmpla cu corpul lor atunci când vor ajunge pe Marte?

Oamenii se vor adapta foarte rapid din punct de vedere anatomic, pentru că gravitația pe Marte este mult mai redusă, spune astronomul britanic Chris Impey de la University of Arizona. Corpul lor se va adapta înainte de instaurarea unei noi generații. Iar când ei vor avea, mai târziu, copii și nepoți, aceștia se vor adapta din nou mult mai rapid.

http://www.n-tv.de/wissen/Mars-koennte-neue-Menschen-hervorbringen-article16224451.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 14