Mărturia unui român care a scăpat în urma atentatului terorist din Franţa: “A fost un infern. Am zis: s-a terminat, suntem împuşcaţi”

vbb

Un tânăr român de 24 de ani, Adrian Iliuţă, a reuşit să scape în urma atentatului terorist din Nisa, în care şi-au pierdut viaţa 80 de persoane, iar alte 150 au fost rănite, dintre care 42 grav.

„A fost un infern. Nu s-a ţinut cont de vârstă sau religie”, a declarat, pentru Gândul, Adrian Iliuţă.

Ieşise cu doi prieteni în oraş, la pizza, au stat să vadă focurile de artificii, apoi când au vrut să plece către casă s-a declanşat infernul.

„Am auzit un sunet foarte puternic urmat de ţipete. Am zis: s-a terminat, suntem împuşcaţi. Am rămas o secundă pe loc, iar apoi am observat un camion car rula cu viteză pe zona de trotuar călcând oameni, copii, familii. A trecut la 3-4 paşi de mine şi prietenii mei. Apoi ne-am pus pe mijlocul străzii si ne-am zis că e un act terorist. (…) Am simţit suflul camionului pe lângă mine. Se auzeazu persoane lovite şi călcate de tir”, a povestit Adrian. Imediat după atac, în stare de şoc, el şi prietenii lui le-au făcut semne şoferilor care treceau prin zonă să-i ia în maşină. „Toată lumea refuza. E normal nu poţi avea încredere în nimeni în momente din acestea”, a comentat el.

Adrian a reuşit să ajungă la maşină şi apoi în siguranţă acasă. Nu acelaşi lucru poate spune despre o familie pe care a văzut-o înainte cu câteva secunde de atac. „În faţa mea, pe o bancă, era o familie de arabi, de la oameni în vârstă, la persoane de vârsta mea şi două căruciare. Nu sunt sigur că au scăpat”, a spus el. În august, Adrian are bilet de avion pentru România. Nu ştie acum dacă se va mai întoarce în Franţa după cele întâmplate.

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise, iar alte peste 150 au fost rănite, 42 fiind în stare gravă, în atentatul comis joi seară la Nisa, relatează publicaţiile Nice Matin şi Le Figaro citând surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 4