Maserati, următorul brand important ce caută electrificarea

Maserati urmărește să încorporeze anumite forme de propulsie electrică în toate vehiculele sale ce vor fi produse începând cu anul 2019. Autocar a raportat că CEO-ul de la Fiat Chrysler Auomobiles (FCA), Sergio Marchionne, a anunțat că, compania va face pasul decisiv către industria automobilelor electrice.

Maserati se alătură trendului din ultima vreme în direcția electrificării, pe măsură ce companiile masive de pe piață, precum BMW Group, Volkswagen sau Volvo, au realizat angajamente similare către sustenabilitate.

Marchionne a declarat în timpul unei conferințe telefonice cu investitorii că brandurile Fiat Chrysler vor începe să facă pasul decisiv către electrificare. Pentru Maserati acest lucru înseamnă că o bună parte din investițiile în motoare vor fi direcționate către sisteme alternative de propulsie, după ce se va finaliza dezvoltarea următoarelor două modele.

Primul model electric este programat să fie prezentat publicului în anul 2020 și cel mai probabil va fi bazat pe conceptul Alfieri, o mașină sport cu două locuri. Între timp Maserati urmărește să producă versiuni hibride ale modelelor existente.

Maserati este considerat de mulți ca fiind compania de top în domeniul automobilelor de lux. Angajamentul său către electrificare înseamnă că Maserati urmărește să recupereze din terenul pierdut în favoarea Tesla în segmentul automobilelor de lux.

Asta este principala diferență acum între Tesla și competitori – sigur, pachetul de baterii este potrivit cu cerințele pieței, iar rețeaua de superchargere oferă un avantaj, dar ceea ce separă Tesla Model 3 de Chevy Bolt sau Volkswagen I.D. este faptul că Model 3 este un frumos automobil de lux.

http://www.teslarati.com/maserati-next-vehicle-company-aim-electrification/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 3