Mașini robotice rulează prin Pittsburgh

f0558c8b431919d00f8a1c6f372a9e9d

Serviciul de transport Uber aduce pe străzile din SUA primele sale mașini fără șofer. În același timp partenerul Ford prezintă strategia sa pentru viitor.

O premieră la Pittsburgh: Uber deservește acum pasagerii săi prin intermediul unor autoturisme fără șofer oferite de Ford. Pe locul copilotului în cele patru astfel de autoturisme de tip Ford Fusion stă un angajat al Uber, care are capacitatea de a interveni în caz de nevoie.

Avantajul este că Uber, spre deosebire de Google și alții, a avut ocazia să adune un volum enorm de date despre starea drumurilor sau a traficului, în cursele pe care serviciul le-a intermediat de-a lungul timpului.

Cele patru exemplare din Ford Fusion au fost echipate cu camere 3D și sisteme de navigație GPS. De asemenea ele dispun de o tehnologie nouă pe bază de laser, care prezintă senzori montați pe acoperișul automobilului, care este capabilă de a detecta forma și depărtarea obiectelor, transmițând comenzi corespunzătoare sistemului de direcție. În Pittsburgh oricine poate să călătorească cu aceste mașini, iar călătoria poate fi rezervată prin intermediul aplicației Uber.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Roboterautos-fahren-durch-Pittsburgh-article18640131.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 22