Mașinile ecologice cresc interesul romanilor

În primele 3 luni ale anului, au fost achiziționate peste 400 de mașini electrice și hibrid. Este o creștere cu peste 200%, față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Potrivit APIA, în perioada ianuarie-martie 2017, în România, s-au vândut peste 360 de mașini hibrid și aproape 40 de mașini electrice. Pe primul loc în topul celor mai vândute mărci auto 100% electrice se aflăm BMW. 14 români au ales această marcă. În topul preferințelor, s-au mai aflat Mercedes, Audi, Volkswagen, Volvo și Porche.

Când vine vorba de mașini hibrid, cea mai mare căutare au avut-o autoturismele marca Toyota, cu peste 320 de unități vândute. Urmează Lexus, Kia, Land Rover, Mercedes și Ford.

Anul trecut, în România, s-au vândut aproape 1200 de mașini ecologice. Cei care doresc să își cumpere un autovehicul nou, 100% electric, pot primi, prin programul Rabla Plus, un tichet de 10.000 de euro, iar pentru mașinile hibrid, tichetul este de 4.500 de euro. Ediția din acest an a programului Rabla va începe săptămâna viitoare, în jurul datei de 10 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 7 = 10