Mașinile electrice folosite nu sunt mai scumpe ca cele pe benzină

Unii dintre noi sunt într-o continuă căutare pentru chilipiruri, dar câteodată noțiunile noastre preconcepute stau în calea realizării unor economii considerabile. Să luăm exemplul cumpărării unui automobil.

Mulți cumpărători optează pentru un automobil folosit pentru că noi credem că o mașină nouă este prea scumpă, dar adevărul este că multe automobile noi pot fi achiziționate pentru mai puțin decât altele care au 1-2 ani vechime, dacă e să luăm în considerare programele de finanțare și costurile lor, precum și primele guvernamentale.

Dar nu este singurul aspect pe care cumpărătorii de automobile îl înțeleg greșit. Potrivit unui sondaj efectuat de Autolist, cumpărătorii de mașini supraestimează de asemenea costul vehiculelor electrice folosite. Sondajul a fost efectuat între 1249 de proprietari de vehicule pentru a oferi estimările lor asupra costului mediu de utilizare a unui combustibil de bună calitate și apoi a vehiculelor electrice. Autolist a comparat apoi rezultatele cu o analiză de piață efectuată asupra a aproape 18.000 de vehicule electrice.

Rezultatul a arătat că percepția publicului s-a îndreptat în general către vehicule electrice care costă cu circa 5000 de dolari mai mult pe piața de vehicule folosite decât versiunile concurente cu propulsie electrică.

Cu toate acestea, realitatea este că vehiculele electrice sunt competitive pe piața vehiculelor electrice, în comparație cu versiunile pe benzină, din punct de vedere a prețului și kilometrilor parcurși.

https://www.greencarreports.com/news/1114425_buyers-still-think-used-electric-cars-cost-more-than-gas-cars-theyre-wrong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9