Mașinile electrice nu rulează chiar fără nici un fel de emisii

Afirmația că mașinile electrice rulează complet lipsite de emisii, nu este decât parțial adevărată. Praful fin rezultat din uzura frânelor și a anvelopelor este în continuare prezent și degajat în atmosferă. Specialistul în filtrări, Mann + Hummel, vrea să rezolve această problemă a prafului.

Mașinile electrice nu emană NOx sau CO2, cum fac cele cu motoare clasice. Cu toate acestea, fiecare automobil produce și alte tipuri de emisii în aer, indiferent de tipul de propulsie. În rularea automobilelor se produc prafuri fine, spre exemplu, care sunt create prin uzura frânelor sau a pneurilor. Pe lângă asta, vehiculele aflate în mișcare ridică praful de pe drumurile publice. Iar aceste aspecte sunt de cele mai multe ori omise din balanța de emisii ale vehiculelor cu propulsie alternativă.

În proiectul “Dust Eater” de la Mann + Hummel, tehnicienii pot obține capturarea a până la 80% din particulele fine, care rezultă din uzura frânelor și a pneurilor și praful ridicat de pe drum prin mișcarea anvelopelor. Acest lucru se poate realiza prin instalarea unui filtru de prafuri fine în podea, care constă dintr-un element de filtrare și un ventilator puternic.

Sistemul va fi testat ca prototip în cinci Streetscootere, acestea sunt vehiculele electrice pe care Poșta Germană le folosește la subsidiara sa DHL, pentru livrarea de colete. Cu toate acestea, potrivit liderului de proiect Jan-Eric Raschke, elementul de filtrare poate fi scalat și prin urmare, se poate adapta și altor vehicule, atât în segmentul vehiculelor comerciale, cât și a celor de pasageri.

https://www.n-tv.de/auto/Filter-frisst-den-Feinstaub-article20197190.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 40