Mașinile electrice scumpesc dezvoltarea de rețele

Un milion de mașini electrice vrea guvernul german să aducă pe străzi până în anul 2020, iar până în 2030 de șase ori mai multe. Pentru asta trebuie dezvoltate și legate la rețea zeci de mii de noi stații de încărcare. Acest lucru are urmări pentru consumator.

Consumatorii de energie electrică din Germania vor trebui să suporte noi costuri ocazionate de electromobilitate. Pentru a asigura energia electrică pentru stațiile de încărcare destinate automobilelor electrice, rețeaua trebuie extinsă în mod considerabil, explică un purtător de cuvânt al agenției federale competente. Acest lucru este valabil pentru componente de rețea și pentru magistrale electrice de mare capacitate. Costurile acestei extinderi vor fi suportate de clienții companiilor electrice, ele fiind incluse în prețurile la energie.

După estimările Platformei Naționale de Electromobilitate doar pentru cele un milion de automobile planificate să ajungă pe stradă până în anul 2020 sunt prevăzute fix 70.000 de puncte de încărcare și aproximativ 7100 de prize cu încărcare rapidă. Până acum, potrivit asociației de profil BDEW, există zece la sută dintre acestea, numărul prizelor a crescut puternic în perioada recentă.

Costurile rețelelor reprezintă deja un sfert din prețul energiei pentru gospodării. În același timp constructorii auto germani vor să își extindă masiv oferta de automobile electrice. Nu se știe încă exact cât va costa legarea la rețea a stațiilor de încărcare. Costurile vehiculate anterior se ridică la peste 30 de miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/E-Autos-machen-Netzausbau-teurer-article19792586.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 9 =