Mașinile electrice Toyota ar putea folosi anvelope fără aer

 

Deși automobilele electrice oferă deja numeroase beneficii în materii de tehnologie, design, lipsa emisiilor, greutatea lor generală rămâne o problemă pentru constructori, în special datorită necesității de a le echipa cu pachete tot mai mari de baterii, pentru autonomii sporite.

Acum se pare că inginerii de la Toyota iau în calcul utilizarea de anvelope lipsite de aer ca o metodă pentru a reduce suplimentar greutatea. Constructorul a prezentat conceptul prin intermediul mașinii cu propulsie pe hidrogen, numită Fine-Comfort Ride, prezentată la Tokyo Motor Show.

În timp ce anvelopele fără aer sunt la câțiva ani distanță de disponibilitatea lor la nivel comercial, iar acestea cântăresc în prezent aproximativ la fel de mult ca și cele tradiționale, Toyota speră ca prin dezvoltare continuă să le facă potrivite pentru automobile electrice.

Inginerul-șef Takao Sato a explicat aceste anvelope fără aer în cadrul 2017 Tokyo Motor Show, împreună cu conceptul Fine-Comfort Ride, care prevede amplasarea de motoare electrice direct pe roți. Anvelopele conțin o bandă de cauciuc care înconjoară un cadru de aluminiu și plastic, iar Sato crede că tehnologiile viitorului vor permite anvelopelor mai ușoare să compenseze pentru greutatea motoarelor electrice și a pachetelor de baterii.

http://www.greencarreports.com/news/1113563_toyota-electric-cars-could-use-airless-tires-if-research-pans-out-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 74