Mașinile electrice trec de pragul de 1 milion în Europa

Imagini pentru electric car

Există peste un milion de vehicule electrice pe drumurile europene, pe măsură ce vânzările de până la finalul lunii iunie 2018 au arătat că înmatriculările de automobile plug-in au crescut cu peste 40% în comparație cu anul trecut.

Cifrele vin din partea EV Volumes și arată că circa 195.000 de mașini electrice au fost vândute în prima jumătate a anului 2018 peste tot în Europa. Analiștii se așteaptă să existe 1,35 milioane de automobile plug-in pe drumurile europene până la finalul anului.

Pentru Europa ca și piață, există o diferență mai mică între EV-urile pure și PHEV decât pe piața din Marea Britanie. Există la ora actuală circa 170.000 de vehicule electrice pe drumurile din Marea Britanie, circa două treimi dintre acestea sunt PHEV. În întreaga Europă, 51% din vânzările din prima jumătate a anului 2018 sunt pentru vehicule pur electrice, iar restul reprezintă PHEV, în afară de 87 de modele cu celule de combustibil (FCEV) care s-au vândut în aceeași perioadă.

Marea Britanie este una dintre piețele-cheie ale Europei și se află ceva mai în față, se arată din cota de piață a regiunii, de două procente pentru prima jumătate a lui 2018 și 2,2 procente pentru luna iunie. Norvegia conduce cu toate acestea clasamentul, cu o cotă de piață de 45% pentru automobilele de pasageri în prima jumătate a anului 2018, perioadă în care s-au vândut 36.500 de automobile plug-in, iar alte 84.000 sunt de așteptat să mai urmeze până la finalul anului.

Germania începe să recupereze teren, crescând cu 52% comparativ cu anul trecut, în ceea ce privește volumul total al vânzărilor și sunt așteptate 88.500 de înmatriculări noi până la finalul anului. Cu toate acestea, datorită faptului că piața locală din Germania este mai mare, cota de piață nici măcar nu se apropie de cea a Norvegiei.

https://www.nextgreencar.com/news/8482/electric-cars-pass-1-million-mark-in-europe/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 49