Mașinile germane de lux cuceresc China

51873443

Dispoziția spre consum a chinezilor bogați aduce venituri importante pentru producătorii germani de automobile de lux. În comparație, creșterea de pe piața autohtonă rămâne în continuare nesemnificativă. Un constructor auto vinde în China mai mult decât în toată Europa.

Chinezii au cumpărat în acest an peste un milion de automobile de clasă superioară de la producători germani precum Audi, BMW sau Mercedes. În luna august Republica Populară a fost de departe cel mai mare motor de creștere pentru producătorii germani de mașini. Audi a vândut în China mai multe automobile decât în toată Europa. În special modelele mai mici, precum Audi A3 sau Q3 sunt iubite de chinezi, anunță Audi la Ingolstadt.

De departe cel mai impresionant ritm îl prezintă în luna august cei de la Daimler. Șvabii au vândut la nivel mondial 164.000 de mașini (în luna august) din marca Mercedes-Benz și Smart și astfel au crescut cu 12%. SUV-urile și noul E-Klasse de la Stuttgart au avut un efect pozitiv asupra dezvoltării vânzărilor. Concurentul de la München a vândut peste 165.000 de BMW-uri și Mini și a crescut mai încet, cu doar 6%.

Motor de creștere la BMW au fost SUV-urile, Mini Clubman și Cabrio, iar în Europa automobilele electrice și hibride, spune directorul executiv Ian Robertson la München. Din 1,5 milioane de automobile vândute în primele opt luni ale anului, aproape 35.000 au fost electrificate. Audi a rămas semnificativ în urma concurenților săi, cu 132.000 de automobile vândute și o creștere de fix trei procente pentru luna august.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Luxuswagen-erobern-China-article18629406.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =