Maşinile „zburătoare” din Tel Aviv vor revoluţiona transportul public

_75780496_75780495

Maşini „zburătoare” se construiesc în Tel Aviv care vor revoluţiona transportul public
Compania sky Tran are în vedere un plan care va revoluţiona de-a dreptul transportul public. Potrivit reprezentanţilor companiei, o reţea suspendată de maşini „zburătoare”, cu o lungime de 500 de metri, va fi construită în Tel Aviv, în campusul Israel Aerospace Industries.
Vehiculele cu două locuri vor circula pe piese magnetice suspendate, ca o metodă alternativă de transport a drumurilor congestionate, spun reprezentanţii companiei.

Dacă proiectul va avea success va fi lansată şi o versiune comercială a reţelei, însă până atunci, o serie de proiecte skyTran sunt planificate la nivel global, inclusiv în India și SUA, dar vor depinde de succesul israelian. Ce are specific acest proiect este faptul că pasagerii vor putea comanda de pe smartphone o maşină care să-i ducă direct la destinaţie.
Vehiculele vor atinge viteze de până la 70 kilometri pe oră, deși versiunnea comercială este de așteptat să ofere vehicule mult mai rapide. SkyTran, speră să revoluționeze transportul public. Noul system ar urma să fie funcţional pâna la sfârşitul anului 2015.
http://www.bbc.com/news/technology-27995437

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =