Mastercard suprataxează consumatorii și comercianții cu amănuntul

_77518548_71051319

Mastercard suprataxează consumatorii și comercianții cu amănuntul

Oficialii Uniunii Europene au acuzat joi Mastercard că ”umflă artificial” costurile plăţilor cu cardul bancar în Europa. “În prezent, Mastercard este suspect de creșterea artificială a costurilor pentru plățile prin card”, se arată în declarația UE.

Aceste taxe dăunează consumatorilor și comercianților cu amănuntul din UE, a declarat comisarul Margrethe Vestager. Corporaţia a declarat că a “discutat cu Comisia Europeană pe această temă” și a pregătit un răspuns oficial. “De-a lungul acestei proceduri am luat în considerare nevoile, atât ale consumatorilor, cât și ale comercianților”, a mai spus Mastercard.

UE se concentrează pe aşa numitele comisioane interbancare, taxele pe care retailerii le plătesc băncilor pentru a procesa plățile prin card. Oficialii sunt ingrijoraţi de faptul ca Mastercard încalcă regulile concurenței prin solicitarea retailerilor să plătească taxe umflate artificial pentru a procesa tranzactiile cu cardul de credit.

Amenda maximă pe care UE o poate impune pentru încălcarea normelor antitrust este de 10% din vânzările anuale ale companiei, în conformitate cu UE. Visa se află de asemenea în vizorul oficialilor UE pentru comisioanele interbancare.

http://www.bbc.com/news/business-33457569

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 72