Măsuri drastice sunt necesare pentru stoparea virusului Ebola

_75855618_149561762

Măsuri drastice sunt necesare pentru stoparea virusului Ebola
“Măsuri drastice” sunt necesare pentru a stopa răspândirea virusului mortal Ebola în Africa de Vest, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Aproape 400 de persoane au murit în focarul care a apărut în Guineea și s-a răspândit în vecinateatea din Sierra Leone și Liberia. Acesta este cel mai mare focar în termeni de cazuri, decese și răspândirea geografică.

Focar a început acum patru luni și continuă să se răspândească. Până în prezent, au existat peste 600 de cazuri și în jur de 60% dintre cei infectati cu virusul au murit. Ebola, o febra hemoragica, nu are leac și se transmite prin contactul cu fluidele persoanelor infectate sau animalelor, cum ar fi urina, sudoare și sânge. Cele mai multe decese s-au înregistrat în regiunea de sud Guekedou din Guineea.
OMS a trimis 150 de experți în regiune pentru a ajuta la prevenirea raspandirii virusului, dar recunoaste ca “a existat o creștere semnificativă a numărului raportat, zi de zi de cazuri si de decese”. Médecins Sans Frontières (MSF) a avertizat că epidemia Ebola a scăpat deja de sub control. Se spune epidemia se va răspândi și mai mult dacă nu există un răspuns internațional puternic.
http://www.bbc.com/news/health-28033027

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 49