Masurile Primariei pentru consolidarea Dealului Ciuperca

deal-ciuperca-oradea-20

Marti, 6 decembrie 2016, viceprimarul Mircea Malan a sustinut o conferinta de presă in care a prezentat situatia actual a Dealului Ciuperca, dupa alunecarile care au avut loc, precum si ce masuri au fost propuse de specialistii adusi de Primarie, pentru consolidarea in regim de urgenta a dealului.

Pe data de 17 noiembrie, o echipa de experti de la Universitatea din Timisoara, a inspectat dealul la solicitarea Primariei Oradea. Primaria sustine ca din cei 38.00 de mp cat reprezinta Dealul Ciuperca, doar un procent de 10% a fost afectat de alunecari.

Conform spuselor lui Mircea Malan, în urma discuțiilor cu echipa de experți s-a mai convenit că trebuie făcute măsurători topografice și geologice. Dupa care, au fost montate repere topografice atât pe clădirile de acolo, cât și în teren, situația a fost monitorizată zi de zi, iar concluziile au fost trimise echipei de experți de la Timișoara.

Din verificările făcute, a rezultat că, până la această dată, cea mai importantă construcție, care are rol de punct de informare și de alimentație publică, nu este afectată. Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat lucrările care vor fi făcute în perioada imediat următoare pentru consolidarea terenului:

“Vom executa două rânduri de piloți forați, care vor avea rolul de a consolida versantul pentru eventuale alunecări, dar și rolul de a consolida clădirea principală. Pe acești piloți forați se vor executa zidurile de sprijin. A doua direcție importantă pe care o urmărim este realizarea unui sistem de drenare a apei din teren și evacuarea acesteia în afara terenului afectat. Până vineri, vor fi calculate toate datele de rezistență pentru execuția piloților forați, iar mâine va sosi și freza cu care se vor executa piloții respectivi, ” se arata intr-un comunicat al Primariei.

Echipa de experți de la Timişoara urmează să elaboreze până în data de 25 ianuarie 2017 un raport care va cuprinde atât expertiza proiectului tehnic, cât şi cea a lucrărilor efectuate pe Dealul Ciuperca, urmând să prezinte cauzele producerii alunecărilor de teren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 11 =