Matthias Müller va fi noul șef al VW

d93e344e5b36b591d57ec8dff1ba8046

Matthias Müller va fi noul șef al VW

Consiliul de supraveghere al VW îl aduce pe fostul șef de la Porsche, Matthias Müller, la vârful concernului Volkswagen. Müller preia șefia din urma lui Martin Winterkorn. De asemenea unii angajați vor fi puși pe liber.

Matthias Müller va deveni noul șef al Volkswagen. Directorul executiv anterior al filialei VW, Porsche, ar trebui să conducă cel mai mare concern auto din Europa, care este în atenția tuturor după izbucnirea scandalului privind emisiile de gaze falsificate la automobilele cu motoare Diesel. Compania a anunțat detaliile după o reuniune a Consiliului de Supraveghere.

Președintele interimar al consiliului de supraveghere, Berthold Huber, a descris scandalul ca fiind un dezastru politic și moral pentru concern. A existat un comportament ilegal întreprins cu bună știință de către dezvoltatori și ingineri. Pentru asta el își cere scuze pe toate căile în fața clienților și publicului larg.

Müller a anunțat la rândul său că, concernul va fi responsabilitatea sa. Acesta a mai dorit să adauge faptul că în nici un moment siguranța automobilelor și a clienților companiei nu a fost pusă în vreun fel în pericol. Prima sa sarcină va fi recâștigarea încrederii în Volkswagen, printr-o transparență radicală și restructurare și de asemenea este necesar ca întreaga companie să tragă o lecție importantă din evenimentele recente.

Müller, în vârstă de 62 de ani, preia șefia VW ca urmaș al lui Martin Winterkorn, care a demisionat. Noul șef se va dedica cu toată puterea poziției sale, spune Huber. Müller a fost deja vehiculat înainte de întâlnirea supraveghetorilor ca fiind principalul candidat la poziția de top.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Matthias-Mueller-wird-neuer-VW-Chef-article16014986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5