Mauricio Macri: noul președinte al Argentinei promite să unească națiunea

mauriciomacri_0-800x500_cMauricio Macri a fost numit în funcția de președinte al Argentinei, promițând să unească națiunea. De centru-dreapta, Macri a depus jurământul în fata Congresului, dar inaugurarea sa a fost boicotată de Cristina Fernandez de Kirchenr, predecesorul sau.

În discursul inaugural, Macri a promis să combată corupția, sărăcia și traficul de droguri. El a promis, de asemenea, “lucrul în echipă” și un capăt la confruntarea în politică.

Macri, 56 de ani , a declarat Congresului: “În calitate de președinte, vreau să fiu un cetățean care poate comunica cu toti argentinieni. “Politica pentru mine nu este o competitie pentru a vedea cine are ego-ul mai mare. Este să lucrăm împreună pentru binele poporului.”

Miercuri seara, Fernandez si-a luat a rămas bun de la sustinători intr-un discurs emoțional, îndemnând oamenii să iasă în stradă în cazul în care s-au simțit trădați de către noul guvern de centru-dreapta. Aceasta este prima dată de la sfârșitul dictaturii militare în 1983 când un președinte nu a participat la inaugurarea unui succesor.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-35064392

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 15