
Premierul britanic May vrea să implementeze un Brexit dur și fără consolări. Într-o clipă Londra poate rămâne fără bani. Marile nume precum Lloyds, UBS, HSBC sau altele își vor muta mii de locuri de muncă pe continent.
În centrul istoric și economic al metropolei londoneze locuiesc doar câteva mii de oameni, dar în timpul zilelor de lucru sute de mii de oameni fac naveta pentru a ajunge în zgârie norii de sticlă, unde se tranzacționează materii prime, aur sau petrol. Dacă premierul britanic Theresa May nu renunță la ideea sa pentru un Brexit radical, cum a anunțat anterior, atunci acolo, în cel mai mare centru financiar din lume, va domni în curând liniștea. Angajații se tem nu doar pentru statutul orașului lor. Angajatorii lor se vor decide curând dacă vor să se mute.
Multe bănci internaționale vor să își mute pe continent o parte din filialele pe care le au la Londra, ca urmare a retragerii țării din Uniunea Europeană. Mutarea este motivată de faptul că o ieșire bruscă și reală din UE semnifică pentru bănci faptul că pe viitor nu vor mai putea să își desfășoare nestingherit activitatea în relație cu restul continentului dacă își vor păstra sediile pe insulă. Regula este că băncile au nevoie de filiale cu sediul în UE pentru a putea desfășura legal activități pe teritoriul acesteia. Astfel, atâta vreme cât Marea Britanie este membră a UE ele pot să facă afaceri fără nici un fel de limitări peste tot pe teritoriul uniunii. Dacă Londra va renunța la aceste legături, atunci lucrurile se vor schimba. Băncile își vor pierde licențele comerciale, așa numitele Passporting. Iar instituțiile financiare vor căuta un alt sediu pentru afacerile lor din UE, probabil Frankfurt sau Paris.
http://www.n-tv.de/wirtschaft/May-forciert-Umzugsplaene-der-Banken-article19590097.html