McDonald’s acuzat de abuz de pozitie dominantă pe piață

_87622861_ybek8e0sMcDonald’s a fost acuzat de abuz de pozitie dominantă pe piață prin impunerea contractelor abuzive și restrictive asupra oamenilor care operează restaurantele sale franciza din Europa. O plângere oficială a fost făcută Comisiei Europene de către un grup de organizații de consumatori italieni.

Aceştia acuză McDonald’s că fortează francizele la plata chiriilor excesive și comisioane ridicate. McDonald’s a declarat că a impărtăşit în comun riscurile și beneficiile cu licențiații săi.

Comisia Europeană a declarat că va studia plângerea şi are competența de a lansa o investigație în cazul în care consideră că acuzațiile sunt fondate.

Organizațiile de consumatori susțin că francizatii sunt împiedicati să facă fată concurenților, deoarece McDonald’s îi pune să semneze contracte-mai mult decât media.

Francizatii proprii operează 73% din restaurantele McDonald din Europa. McDonald’s a primit 9.27 miliarde de dolari în venituri de la restaurante în regim de franciză la nivel mondial în 2014.

http://www.bbc.com/news/business-35289959

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 82