McDonald`s crește peste tot în lume

rtx2ocx4

Astfel de surprize sunt iubite de investitori: gigantul american fast-food, McDonald`s, este semnificativ peste așteptări atât în cazul vânzărilor cât și al profitului. Înaintea tranzacționării bursiere compania a crescut cu peste patru procente.

Schimbarea de strategie se pare că s-a meritat pentru lanțul de restaurante fast-food McDonald`s, care a depășit așteptările în al treilea trimestru. Creșterea globală a fost astfel semnificativ mai ridicată decât pe piața autohtonă.

Profitul concernului a scăzut cu trei procente la 1,3 miliarde de dolari americani. Fiecare acțiune a generat un profit de 1,50 dolari, deci cu 10 cenți mai puțin ca anul trecut. Analiștii se așteptau însă la un profit de 1,48 dolari. Pe piața americană profiturile au crescut, luate separat, cu opt procente. Aici concernul a beneficiat de un randament mai bun al restaurantelor și profituri mai ridicate la companiile franciză operate independent.

Strategia așa-numitului refranchising pare să fi adus roade. De multă vreme McDonald`s pariază pe păstrarea contactului cu clienții care sunt companii francizate. Acestea sunt strâns legate de cerințele grupului prin contracte, dar suportă riscul complet al operării afacerii.

Pe bursa de valori acțiunile McDonald`s se numără printre cele strâns legate de obiceiurile consum. Din cifrele comerciale se pot trage concluzii asupra dezvoltării economice. Rapoartele intermediare ale concernului fast-food sunt privite cu foarte mare atenție.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/McDonalds-waechst-weltweit-article18908801.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 43 =