McDonald`s dă în judecată orașul Florența

6048105

Orașul vechi din Florența este renumit în toată lumea și face parte din Patrimoniul Cultural UNESCO. Pentru că primarul vrea să promoveze în cartierul vechi comerțul cu obiecte tradiționale, Florența se confruntă cu un proces în care se cer daune în valoare de milioane de dolari.

Orașul italian Florența nu vrea să aibe nici un fel de filiale McDonald’s în renumita sa piață a domului, în consecință capitala regiunii Toscana se vede în situația de a achita milioane de dolari ca și compensații. Lanțul american de fast-food a anunțat luni că a dat în judecată orașul Florența la o curte administrativă competentă pentru plata unor daune de 17,8 milioane de dolari. Compania nu a dorit să dea mai multe detalii.

Primarul orașului, Dario Nardella, și-a schimbat radical strategia în luna iunie a acestui an. El a retras restaurantului McDonald’s autorizația pentru operarea unei filiale în renumita Piazza del Duomo. Politicianul de centru-stânga a menționat, printre motive, faptul că pe viitor în această zonă va fi promovat tot mai mult comerțul cu obiecte tradiționale. Catedrala Santa Maria del Fiore, cu cupola sa caracteristică este unul dintre simbolurile orașului Florența. Cartierul vechi din Florența, în care este situată și piața catedralei, face parte din Patrimoniul Cultural UNESCO.

Nardella a subliniat faptul că Florența nu are nimic împotriva restaurantelor McDonalds, lanțul mai are filiale și în alte locuri din oraș. Potrivit rapoartelor din presă, compania este înfuriată în special de faptul că a dezvoltat un concept special adaptat acelei zone din oraș. Din luna ianuarie a acestui an restaurantele din cartierul istoric al orașului toscan oferă produse specifice orașului sau regiunii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/McDonalds-verklagt-Florenz-article19030246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 85