McDonald`s experimentează cu carne proaspătă

82058d328c678359038bf044b02b5815

McDonald`s efectuează primele teste pentru a introduce în alimentele sale carne proaspătă în locul celei congelate. O astfel de schimbare ar produce efecte semnificative pentru imaginea companiei. Deși unii vorbesc deja de sfârșitul erei produselor congelate în restaurantele McDonald`s, alți experți se declară scârbiți.

În cazul McDonald`s lipsește ceva cu care lanțurile de restaurante precum Shake Shack sau In-N-Out reușesc să atragă clienți. Ofertanții de dimensiuni mai mici prepară burgerii lor din carne tocată proaspătă, în timp ce pentru „Big Mac” sau pentru “Hamburger Royal” se prăjesc pastile de carne congelată. Cel puțin așa se făcea până acum. Pentru că acum liderul de piață are intenția de a demara o ofensivă a cărnii proaspete.

McDonald`s nu vrea să spună dacă testele efectuate în cele 14 filiale texane din jurul metropolei Dallas sunt o urmare a unei inițiative de PR sau a unei schimbări oneste de strategie. Este clar însă că schimbarea are de a face cu îmbunătățirea imaginii companiei, lucru pe care cel mai mare concern fast-food (din punct de vedere al vânzărilor) din lume îl încearcă de la urcarea pe poziție a directorului executiv Steve Easterbrook în martie 2015.

Șeful McDonald`s a adoptat deja de multă vreme diverse măsuri pentru a repara reputația proastă a companiei de pe marea piață autohtonă. În locul cărnii tratate cu antibiotice, au început să fie introduse în ofertă legume la modă, precum napii sau spanacul, precum și produse pentru micul dejun. În special ultima măsură a fost una încununată de succes.

Dacă s-au făcut schimbări atât de multe, de ce nu s-ar folosi chiar și carne proaspătă? Este discutabil, cu toate acestea, dacă o astfel de decizie privind o nouă metodă de producție nu ar afecta semnificativ costurile de producție și de operare. McDonald’s nu a dorit să precizeze pentru presă dacă un astfel de pas ar putea fi cu adevărat implementat prin intermediul infrastructurii existente și a lanțului de furnizori de ingrediente ce a fost pus la punct pe parcursul a zeci de ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/McDonalds-experimentiert-mit-Frischfleisch-article17752406.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 78