McDonald’s opreşte vânzările de nuggets în Hong Kong

_76509021_51343991

McDonald’s opreşte vânzările de nuggets în Hong Kong
Lanțul de fast-food McDonald’s a suspendat vânzarea de nuggets din carne de pui și alte produse în Hong Kong. Acesta spune că a importat carne de pui și carne de porc de la Shanghai Husi Food, firma chineză care ar fi furnizat carne expirată către lanturile de fast-food.

China şi-a suspendat cooperarea cu Shanghai Husi, după ce rapoarte mass-media locale, au pretins că furnizorul chinez ar fi re-prelucrat carne expirată. McDonald a scos nuggets din meniurile sale în lanturile japoneze, la începutul acestei săptămâni, tot din cauza acestei probleme. McDonald’s a declarat, miercuri, că aproximativ 20% din nuggets-urile de pui vândute în Japonia, au fost făcute cu carne provenită de la furnizorul Shanghai Husi.
McDonald’s a oprit, de asemenea, vânzarea de fileuri de pui McSpicy, carne de pui și salate verzi, cupe de porumb proaspete si ceai de lamaie rece, în Hong Kong. Măsura a fost luată după ce regulatorul de siguranță alimentară din Hong Kong a suspendat toate importurile ale furnizorului Shanghai Husi Food.
Autoritatea de reglementare a adăugat că orice produse alimentare Husi, deja importate în Hong Kong vor fi marcate, sigilate și interzise la vânzare, în așteptarea rezultatelor anchetei în curs de desfășurare de către autoritățile chineze.

Între timp, agenția de știri Reuters, citând compania McDonald’s, spune ca acesta a importat anumite produse de la Shanghai Husi în luna iulie a anului trecut, dar nici un produs alimentar nu a rămas în stoc.
http://www.bbc.com/news/business-28478338

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 29