McLaren dezvaluie un plan de investitii în valoare de 1 miliard de lire

_88527716_mclaren

McLaren Automotive, parte a grupului F1, a prezentat un plan de investiţii în valoare 1 miliard de lire pentru a produce pana la 15 noi modele şi a crea 500 de locuri de muncă. Strategia ce se va intinde pe șase ani are drept scop să producă 15 masini noi sau derivate ale modelelor existente și creşterea vânzărilor anuale cu 5.000 de automobile, de la 1600. Cel putin jumatate dintre vehicule vor avea tehnologia hibrida a motorului. McLaren Automotive, care se bazează pe tehnologia folosită de echipa de curse F1, a fost lansată în urmă cu doar șase ani.

Compania este responsabilă pentru supercaruri, inclusiv modelul hibrid electric-benzină McLaren P1, dar a inceput deja introducerea unor modele mai ieftine. Aceasta include lansarea la Geneva Motor Show a modelului 570 GT in valoare de 150,000 de lire, care este asociat cu unele masini rivale produse de Ferrari si Porsche. Aproximativ un sfert din noua investiție de 1 miliard de lire va merge direct în cercetare și dezvoltare, a declarat Mike Flewitt, directorul executiv al companiei.

Mai mult de 90% din producția McLaren este pentru export, iar compania a înregistrat o scădere a vânzărilor în China, din cauza incetinirii economiei.

http://www.bbc.com/news/business-35702420

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 8 =